CinneSport

IGRANI FILM „RAJKO“

(u pripremi)

Producentske kuće „Cinnesport” i „Trag Production” pripremaju igrani film „Rajko“, posvećen jednom od najboljih srpskih fudbalera svih vremena Rajku Mitiću (1922-2008) koji je bio i oličenje viteštva, plemenitosti i mnogih drugih vrlina. Neki ga nazivaju i prvim vitezom srpskog sporta, najvećim džentlmenom jugoslovenskog fudbala, čovekom bez mana, koji je i na vrhuncu slave plenio jednostavnošću, skromnošću i dobrotom.

“Svetionik novim generacijama.”

Imajući u vidu ko su sve danas idoli našoj omladini, smatrali smo da je film o Rajku Mitiću preka potreba, kao svetionik novim generacijama. Premijera je planirana za kraj naredne godine kada se navršava decenija od Mitićeve smrti. U planu je i serija koja će biti emtiovana na jednoj od vodećih srpskih TV kuća.

“Po scenariju najplodnijeg srpskog scenariste svih vremena, Gordana Mihića.”

Autor scenarija za igrani film „Rajko“ jeste najplodniji srpski scenarista svih vremena Gordan Mihić koji je u karijeri dužoj od pola veka sarađivao s najboljim srpskim i jugoslovenskim rediteljima. Napisao je niz scenarija za antologijske filmove i serije koji se i danas rado gledaju na prostoru Jugoslavije. Među njima su i „Kad budem mrtav i beo“, „Kamiondžije“, „Povratak otpisanih“, „Pas koji je voleo vozove“, „Balkan eskpres“, „Varljivo leto 68“, „Dom za vešanje“, „Zaboravljeni“, „Tango argentino“, „Tuđa Amerika“, „Crna mačka, beli mačor“ i „Vojna akademija“. Mihić, koji se dokazao i kao reditelj, u filmu „Rajko“ biće zadužen i za superviziju režije. Dobitnik je mnogih priznanja u zemlji i inostranstvu. Trenutno se po njegovom scenariju snima serija o prvoj srpskoj dinastiji: „Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina“.