image
image

Film: SKOK

Sinopsis:

Dugomentražni dokumentarni film „Skok” je priča o zadivljujućem životnom „comebacku” košarkašice Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi, sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju da se prebrode naizgled nepremostive prepreke. Ovaj film je i omaž svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj, 7. septembra 2013, ali i da napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta. Njen povratak na košarkaški teren bio je više od svih velikih sportskih „comeback-ova” koji su ušli u anale i postali inspiracija fanova širom planete.

image

U filmu se, u realnom vremenu, prati Natašin povratak košarci, sportu koji je oblikovao karakter i nje i njene porodice. Snimano je u poslednje dve godine (2015-17) u šest zemalja (Srbija, Italija, San Marino, Francuska, Nemačka i Mađarska) i 12 gradova (Beograd, Vršac, Milano, Monca, San Marino, Rimini, Ćezena, Bolonja, Nica, Pariz, Minhen, Đer). Film je u fazi postprodukcije, a premijera je planirana za jesen 2017.

U filmu se, pored ostalih, pojavljuju i francuski košarkaši Toni Parker i Boris Dijao, nekadašnji jugoslovenski i srpski igrač Dejan Bodiroga, dugogodišnji generalni sekretar FIBA Bora Stanković, predsednik KS Francuske Žan Pjer Sita, direktor za međunarodne odnose KS Francuske Goran Radonjić, selektor francuske reprezentacije Vensan Kole, lekari iz Ministarstva odbrane Francuske (tu je napravljena sportska noga za Natašu), vlasnik agencije Interperformansis Lučano Kapikjoni, doskorašnji predsednik KSS Dragan Đilas, ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Srbije Saša Stevanović, ambasadorka Francuske u Beogradu Kristina Moro, doskorašnji selektor srpske ženske reprezentacije Marina Maljković, Natašin brat Ivan, otac Vukašin, nekoliko stručnjaka u Srbiji (lekara, protetičara, fizioterapeuta...) koji su sarađivali sa Natašom, izvršni direktor FIBA-Evropa Kamil Novak, učesnici nesreće u kojoj je Nataša izgubila nogu (njene saigračice, menadžer, treneri...)...

image

Snimano je na nekoliko ekskluzivnih lokacija, među njima su i EvroDizniled u Parizu i Trg Masena u Nici, kao i stari grad na Brdu Titana u San Marinu...

Druga linija filma prati Natašin rad u njenoj Fondaciji i njenu misiju da se oduži državi Francuskoj koja ju je bezrezervno podržala kad joj je bilo najteže. Ona dolazi na ideju da nadomak Ambasade Francuske u Beogradu, na mestu gde je održan prvi kurs košarke u Srbiji (oktobra 1923), podigne spomenik Francuzu Anriju Helu, prvom profesionalnom treneru jugoslovenske (srpske) reprezentacije, koji je radio u Beogradu od 1948. do 1950. Hel je iz njene vizure novi simbol prijateljstva dva naroda, ali i dve košarkaške federacije, srpske i francuske. O njegovom dubokom tragu na razvoj srpske košarke saznaje od počasnog generalnog sekretara FIBA Bore Stankovića, koga je Hel trenirao. Sa izradom spomenika Hel prestaje da bude samo Hel.

image

U Srbiji će film biti prikazan na RTS-u, a planirana je i humanitarna premijera u Sava centru, u saradnji s fondacijom „Nataša Kovačević”. Od regionalnih televizija, postignut je dogovor o emitovanju sa Al Džazirom Balkans.

Na predlog Košarkaškog saveza Francuske (FFBB), film će imati posebnu projekciju i u Francuskoj. Najverovatnije na proleće 2018, za vreme jednog tradicionalnog košarkaškog događaja u toj zemlji.

image
INFO:
Režija: Ivica Vidanović
Scenario: Aleksandar Miletić
Produkcija: Cinnesport
Izvršna produkcija: Cinnesport

Pridružite nam se
podržite film na platformi Indiegogo

Kontakt

image

Trejler: SKOK